Telefon

+46 70 666 29 23

E-post

info@optio.nu

Öppettider

Mån - Tors: 10:00 - 18:00 Fre: 10:00 - 16:00 Övrig tid: enligt överenskommelse

Behandling

Vår Atlasbehandling är baserad på ATLANTOtec®-metoden

Vid behandlingen används specialutvecklade vibrationsinstrument, AtlantoVib, för att utföra behandling mot djupt liggande muskler och ligament i ryggraden och nacken.

Primärt behandlas området kring översta nackleden, där skallen vilar mot översta nackkotan, atlaskotan. Sekundärt utförs behandling mot djupt liggande muskler och ligament i övriga halsryggen, bröstryggen, ländryggen samt höfterna/sacrum.

OBS! Inga hastiga ryck, vridningar eller knäckningar utförs.

Innan behandling utförs alltid en undersökning. Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.

Behandlingen består normalt av två besök, ett nybesök samt ett återbesök efter ca 5-8 veckor.

Innan behandlingen

Kom till mottagningen minst 15 minuter innan utsatt tid. Ditt besök inleds med att att du fyller i formulär med frågor om ditt nuvarande hälsotillstånd samt ditt välmående. Vid eventuella kontraindikationer kan i vissa fall behandling inte genomföras. I några fall behöver läkare konsulteras innan eventuell behandling. Kontakta oss innan besöket om du har haft en hjärnblödning, blodpropp, behandlas med blodförtunnande medicin eller varit med om en Whiplash-incident inom de senaste två månaderna.

Vi börjar med en undersökning

Innan behandling så undersöker vi manuellt muskulaturen i din nacke samt mäter din förmåga att vrida huvudet. Vi bedömer muskeltonus samt eventuell ömhet. Stor vikt läggs vid eventuella olikheter mellan höger och vänster sida. Eventuell smärta är vägledande men inte avgörande då den kan ha flera orsaker. Som komplement så mäter och dokumenterar vi även eventuella snedbelastningar i din kropp. Baserat på vad vi finner vid undersökningen så avgör vi hur och om vi ska behandla. Om vi bedömer att du inte kan behandlas så görs ingen behandling och besöket kostar inget.